Zondag 6 april wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge langs kreken en door grienden van De Worp.
Het poldergebied waarvan De Worp bij Drimmelen deel uitmaakt, is van middeleeuwse oorsprong. Tijdens de Sint Elisabethsvloed van 1421 overstroomde het gehele gebied. Voor een deel blijvend, zoals een groot deel van de Biesbosch. Heel veel ondergelopen land, onder andere De Worp, werd later geleidelijk aan weer ingepolderd. Door de weelderige plantengroei werd er op het laaggelegen gebied laagveen gevormd. Deze turf werd afgestoken; hoogteverschillen in het landschap herinneren hieraan. De middeleeuwse verkaveling is bewaard gebleven in enkele oude percelen.
In de grienden werden wilgentenen geoogst. Ook de riet- en biezenvelden werden geƫxploiteerd. Verder was het gebied geschikt voor eendenkooien en voor de visserij. Het gebied dankt zijn naam aan de visvangst met 'zegen', verzwaarde visnetten, die breed werden uitgeworpen.
De Worp is nog altijd een nat gebied, met open water en moerassen. Het heeft een veelzijdige plantengroei en een hoge vogelstand.
Ook de bevers uit de Biesbosch hebben De Worp als geschikt woongebied ontdekt. Ze zijn de Amer overgestoken en de sporen van hun aanwezigheid zijn hier en daar te zien.
Inschrijven is mogelijk tot op de dag van de wandeling. Na inschrijving ontvangt u informatie over de vertrekplaats.
De wandeling start om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur.
Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op de website van IVN Mark & Donge onder 'Activiteiten'.