27 september, de start van de Mayse kermis. Maar niet voor 16 kinderen uit Made. Wat zielig zou je denken, niks is minder waar!

Op 27 september beleefden deze 16 kinderen een geweldige avond! Doordat de bestuurster en trainster van HVM, Colinda Ligtvoet, een prijs had gewonnen, mochten 16 kinderen van de D- en F-teams van HVM mee naar de wedstrijd van het Nederlandse Dames 1 team. Een oefenwedstrijd voor het aankomend WK, tegen Servië in de Maaspoort in ’s Hertogenbosch.

Maar dat was nog niet alles! Al deze geluksvogels mochten ook nog eens mee oplopen met alle speelsters van Team NL. Onwijs gaaf!

Daarna mochten ze keurig op een rij blijven staan tijdens het Wilhelmus, om vervolgens de wedstrijd op een aparte tribune te mogen bekijken. Veel van de jonge speelsters van HVM waren onder de indruk van deze ervaring. Maar ook van de wedstrijd zelf. Helemaal omdat oud speelster Loïs van Vliet nu voor dames 1 uitkomt. En heel gaaf om haar in de slotfase nog in actie te zien op het veld. Jammer genoeg was er, van de 40 goals gemaakt door Nederland, geen van Loïs bij. Maar dat mocht de pret niet drukken.

In de eerste helft bleef Nederland op voorsprong met zo’n 2-3 punten. Die afstand werd vergroot naar 5 punten na de time-out van interim bondscoach Ricardo Clarijs. Ruststand 20-15. In de tweede helft was Nederland een stuk sterker. Met een goede verdediging en mooie reddingen van de keepster werd het uiteindelijk 40-27. Groot feest dus in Maaspoort.

Na afloop van de wedstrijd ging iedereen natuurlijk nog langs de kant van het veld staan om handtekeningen te bemachtigen van de speelsters van team NL.

Volledig onder de indruk en vol enthousiasme gingen we vervolgens naar huis. Het missen van de eerste kermisavond was dus zo erg nog niet...