Beste biljartliefhebbers uit Lage Zwaluwe en omstreken,

Vorige week zaterdag hebben we de laatste officiële biljartactiviteit gehad in ons oude clublokaal, Café Ligthart. Zoals jullie misschien weten, stoppen Piet en Els Ligthart na 38 jaar met hun café en gaan ze van een welverdiend pensioen genieten. Bij deze willen wij allen Piet en Els bedanken voor de gastvrijheid en de gezelligheid tijdens onze biljartavonden.

Op de laatste officiële biljartactiviteit in Café Ligthart hebben we de laatste feestavond van Biljartvereniging ’t Veerhuis mogen houden. Aan de oproep om te komen feesten werd flink gehoor gegeven, want bijna alle leden waren aanwezig op zaterdag 24 augustus. Nadat we van een heerlijk buffet met BBQ hadden genoten en van de nodige alcoholische versnaperingen reikte voorzitter Ad van de Steenoven de prijzen uit van het laatste clubkampioenschap, dat onder de naam van ’t Veerhuis afgelopen seizoen was gespeeld. De prijzen werden aan de volgende winnaars uitgereikt:

1. Corné (Nappie) Kramer

2. Ad van de Steenoven

3. Hans Dubbelman

4. Stefan Ligthart

Corné mag als laatste Veerman de wisselbeker mee naar huis nemen en deze een mooi plekje op de schoorsteenmantel geven. Na deze laatste biljartactiviteit houdt namelijk biljartvereniging ’t Veerhuis, de oudste van Lage Zwaluwe, opgericht op 10 mei 1957, op te bestaan. Maar niet getreurd, de biljartvereniging zal samen met De Poedels en Le Carambole verder gaan onder de naam Zwaluwse Biljart Club en zullen wij Zwaluwse biljarters vanaf nu onze wedstrijden gaan spelen bij Café ’t Roer Om en zullen Alex en Elma onze gastheer en -vrouw zijn.

En dat ’vanaf nu’ is deze week al. Deze week gaat de libre competitie seizoen 2024/2025 van de Onderlinge Made Biljart Combinatie weer van start en de onderlinge competitie van de ZBC. Ons eerste team, ZBC 1, zal de spits komende woensdag 4 september afbijten en ons eerste team speelt gelijk haar eerste wedstrijd thuis in ons nieuwe clublokaal, Café ’t Roer Om, Kwistgeldweg 1 te Lage Zwaluwe. Donderdag 5 september speelt ons tweede team, ZBC 2, uit bij ’t Taperijke in Made en vrijdag 6 september speelt ons derde team, ZBC 3 haar eerste wedstrijd thuis. Donderdag 5 september begint ook nog eens onze onderlinge competitie, waarin Harry van Driel, Piet Ligthart, Els Ligthart en Stan van de Veeke het tegen elkaar zullen gaan opnemen.

Mocht je nou willen komen kijken naar onze biljartcapiolen, kom gerust op een van de speeldagen langs bij Café ’t Roer Om. Elke twee weken speelt ons eerste team op de woensdagen thuis, op de ander woensdagen wordt, net als op alle donderdagen, de onderlinge competitie van de ZBC gespeeld, de opvolger van het clubkampioenschap van ’t Veerhuis en op de vrijdagavonden spelen de ene week ons tweede en de andere week ons derde team haar thuiswedstrijden. Op www.biljartpoint.nl: Onderlinge Madese Biljart Combinatie: L1, L2 of L3 kan je het complete wedstrijdschema van de OMBC libre seizoen 2024/2025 vinden.

Met vriendelijke biljartgroet, Marco Weeland, Zwaluwse Biljart Club