Een delegatie van de Madese Hockey Club is de afgelopen tien dagen op hockeyreis in Zuid-Afrika geweest. Via de contacten van de familie Watson is er veel gehockeyd en veel bezienswaardigheden bezocht. Op de finale hockeydag werd het aldaar georganiseerde toernooi gewonnen. Meer over deze reis leest u in een volgend verslag van ’t Carillon.

Uitslagen

Zaterdag 16 maart

Etten-Leur MO8-4 - Made MO8-1-mix 22 - 7

Het was de jongste jeugd die de hockeydag startte en wel in Etten-Leur. Nadat er lekker ingeslagen was begonnen op twee veldjes tegelijk de wedstrijden. De uitslagen van beide wedstrijden worden dan aan het eind bij elkaar opgeteld. Zo resulteerden de beide uitslagen tot een 22-7 eindstand. Beide Madese teams hebben zich zeer goed verweerd en vele kansen gekregen maar helaas te weinig doelpunten gemaakt. Grote sta in de weg was de keeper van Etten-Leur, anders was het verschil zeer zeker een stuk kleiner geweest. Op naar aanstaande zaterdag waar een uitwedstrijd op het programma staat tegen Teteringen.

Etten-Leur DO25-1 - Made DO25-1 1 - 4

Etten-Leur uit altijd lastig zegt men in Made en Etten-Leur zegt men ’makkie’. Helaas voor Etten-Leur is dat de laatste wedstrijden al anders gebleken. Zo ook deze keer. Met een aantal invallers trokken de meiden met coach Jelrik naar Etten.

Het aanwezige publiek hield via de app ’uitslagenlijn DO25-1’ het thuisfront op de hoogte van de ontwikkelingen op het veld (bedankt Anita).

En de ’uitslagenlij’ had het druk deze keer. Binnen 10 minuten was er al een 2-0 stand voor MHC doorgeappt. Eerste goal was een eigen goal van Etten-Leur en 2 minuten later was het Mirez die een mooie voorzet van Luna fraai insloeg. Aan het begin van het tweede kwart stribbelde Etten-Leur even tegen door de 1-2 te scoren. Dit was dan ook het laatste wat te melden was. Hierna was het Made dat de klok sloeg. De 1-3 voor rust was een hele fraaie van Robin.

Na de rust werd het zelfs 1-4. Dat hierna de scheidsrechter even het spoor kwijt was, bleek uit de kaarten die hij gaf. Even speelde Made maar met negen dames maar zelfs dat had geen invloed op de Ettense score. De 1-4 werd tot het eindsignaal vastgehouden en wederom kon een overwinning bijgeschreven worden. Intussen is dit team MHC DO25-1 al 13 wedstrijden ongeslagen vanaf september 2023.

Aanstaande zondag staat een topper op het programma. Dan komt de nummer 2 Were Di (7 punten) op bezoek bij de nummer 1 MHC DO25-1 (9 punten). Aanvang van de wedstrijd op sportpark de Schietberg afdeling Hockey is om 11.00 uur.

Baarle S1 - Made S1 7 - 0

De eerste wedstrijd tegen Baarle Nassau werd met 1 - 4 verloren. De Madese Sevens begonnen goed maar waren te gretig en misten vele kansen in de cirkel. Baarle Nassau had een paar hazen in het team die de Madese verdediging eruit liepen.

Made S1- Mistral S1 3 - 2

De tweede tegen Mistral werd met 6-0 gewonnen of was het toch een grotere uitslag geworden. De tel was gedurende de wedstrijd kwijt geraakt. Hier had MHC het samenspel teruggevonden en het lukte nu in de cirkel wel om te scoren.

Na afloop werd de o zo gezellige derde helft gevierd onder genot van een drankje en hapje.