De zenuwen gierden door de kelen van de jonge dames 1 van M.H.C. Made. Reden: in de thuiswedstrijd van afgelopen zondag konden ze kampioen worden. Velen hadden de nacht slecht geslapen en dat kon dan komen door het aanstaande kampioenschap maar misschien ook wel omdat de Sint weer in het land was en er meiden bij waren die nu al wisten dat ze niet helemaal goed opgepast hadden.

13.00 uur: eindelijk de afslag tegen Etten-Leur dat tweede stond op 6 punten en theoretisch nog kampioen kon worden.

Na 2 minuten was de grootste spanning al weggeëbd omdat het Robin was die met een koele tik de 1-0 voor Made binnen sloeg. 10 minuten later was het Lisa die op de goede plek stond na een strafcorner en in het eerste kwart Made nog op 2-0 bracht. De druk bleef hoog op het Ettense doel maar in het verdere verloop van het eerste kwart en het hele tweede kwart werd niet meer gescoord. Ruststand 2-0.

Na een goed benutte rust, een tactisch praatje van Jelrik en de al kampioen zijnde John, startte men ook in het derde kwart goed. Etten-Leur beukte er nog meer op los dan in het eerste en tweede kwart en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. De Madese defensie kwam wel meer onder druk te staan maar de goal viel in het Ettense doel. Op de Mirez-wijze werd er gescoord. Een droge harde knal en dan met een gezicht van ’das toch normaal’“ zo’n doelpunt, bracht ze de stand op 3-0.

Van lieverlee kwamen de lachende gezichten tevoorschijn. Etten-Leur ging nog harder spelen maar dat resulteerde niet in doelpunten. Weer viel de goal bij hun in het doel. Helaas voor Loena werd de goal om onduidelijke reden afgekeurd.

Naarmate de klok richting de 0 liep werden de festiviteiten door het in groten getale aanwezige publiek ingezet. Slingers, champagne en de blauwe rookbommen zorgden voor een golf aan gejuich bij het eindsignaal. Binnen werd het feest nog lichtjes doorgezet want de taart liet men goed smaken.

De meiden van MO25-1 kunnen zich nu op gaan maken voor een promotie naar de overgangsklasse waar men meer tegenstand kan verwachten.

DDHC D1 - Made D1 2 - 3

Afgelopen zondag hebben MHC Dames 1 na zes verloren wedstrijden eindelijk weer een wedstrijd gewonnen! Hoe veerkrachtig de dames wel zijn, bleek uit het feit dat men in deze wedstrijd eerst met 2-0 achter kwam. De dames wisten dit snel om te buigen.

Spits Aïsha speelde na het fluitsignaal na de rust meteen de 11 tegenstanders van DDHC uit en liet de tip-in over aan Isa, hierdoor werd het snel 2-1. Zelfs de supporters van de tegenstander waren hiervan onder de indruk en lieten dit ook zeker horen.

Na hard werken in het laatste kwart wisten D1 MHC Made na nog twee goals met een 2-3 winst van het veld af te lopen. Wat een return in deze lekkere wedstrijd en zeker verdiend! Door deze winst zijn dames 1 van de laatste plek af en kunnen ze verder strijden in deze klasse bij de K.N.H.B.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van 2023 op het programma. Thuis tegen de nummer 3 Gilze-Rijen D1.

Made D2 - Prinsenbeek D2 1 - 4