Op de laatste dag van september was het MHC MO16-1 dat PUSH MO16-3 ontving. Met helaas een vaste keepster die ontbrak stond Brechje als stand-in in het doel.

Push was gekomen om hier even de 3 punten te pakken maar daar wilden de Mayse meiden van de Madese Hockey Club even niet aan meewerken.

Met power hockey startte het team zeer voortvarend. Na een op en neer gaande start was het dan MHC MO16-1 dat de score opende. Helaas kon men er niet lang van genieten want twee minuten later was de stand weer gelijk 1-1. Hetzelfde spelbeeld zagen we ook in het tweede kwart.

Veel hockey tussen de twee 23 meter lijnen met hier en daar een kans en die werd dan weer teniet gedaan door de beide keepsters. Zo was het Brechje die haar team in de race hield en zo was het na het tweede kwart nog steeds de stand 1-1.

Derde kwart kunnen we kort over zijn. Het was een kopie van het tweede kwart. Het vierde kwart kwam er weer verandering op het scorebord. Het was Push dat een zwak momentje in de verdediging afstrafte en na drie minuten in het vierde kwart de leiding nam.

De MHC girls rechtten hun rug en Push ging harder spelen. Zelfs twee minuten voor een Push speelster was daar debet aan. MO16-1 liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bracht de stand zeer, zeer verdiend dan ook op een 2-2 stand door zo’n minuut of acht voor het eind van de wedstrijd uit een mooie aanval te scoren.

De wedstrijd eindigde met een zeer levend slot en nog wat mooie kansen over en weer maar de stand bleef op 2-2.

Een welverdiend punt hield MO16-1 over aan deze wedstrijd. De foto die behoort bij zo’n mooi punt bleef even uit maar uiteindelijk was het Gavin, de huisfotograaf, die het toch lukte om deze toppers op de gevoelige digitale plaat vast te leggen.